Το CIVIS είναι ένα Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Πολιτών που ιδρύθηκε από τη συμμαχία οκτώ κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της Ευρώπης: το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille (Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,το Universitatea din București (Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου), τοUniversité libre de Bruxelles (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών), Universidad Autónoma de Madrid (Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης), Sapienza Università di Roma (Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης), Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και Eberhard Karls Universität Tübingen (Πανεπιστήμιο Eberhard Karls της Τυμβίγγης).

Συγκεντρώνει μια κοινότητα άνω των 384.000 φοιτητών και 55.000 μελών διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων 30.000 ακαδημαϊκών και ερευνητών.

Το CIVIS στοχεύει να δημιουργήσει μια πραγματικά μοναδική ευρωπαϊκή διαπανεπιστημιακή πανεπιστημιούπολη όπου φοιτητές, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και προσωπικό θα μετακινούνται και θα συνεργάζονται τόσο ελεύθερα όσο στο ίδρυμα προέλευσής τους. Θα αναπτύξουμε σε σημαντικό βαθμό την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που θα περιλαμβάνει κοινές διαδρομές μάθησης, ανάπτυξη συμπληρωματικών ερευνητικών εργαλείων και διαφορετικούς τρόπους πιστοποίησης του τίτλου σπουδών.
Ο Αν. Καθηγητής Φαρμακολογίας Ι. Μουρούζης συμμετέχει ως ένας εκ των δυο εκπροσώπων του ΕΚΠΑ στο Συμβούλιο του Τομέα Υγείας του CIVIS.

e-genius.gr ...intelligent web software