Η ομάδα μας


Κωνσταντίνος Πάντος

Καθηγητής/Διευθυντής

Ο Δρ. Κ. Πάντος έλαβε το πτυχίο του στην Ιατρική και το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Είναι εκπαιδευμένος στην Κλινική και επεμβατική καρδιολογία στο University College & Middlesex Hospital, London, UK.

Βιογραφικό

Ο Δρ. Κ. Πάντος έλαβε το πτυχίο του στην Ιατρική και το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Είναι εκπαιδευμένος στην Κλινική και επεμβατική καρδιολογία στο University College & Middlesex Hospital, London, UK. Είναι επί του παρόντος Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου με τίτλο «Μυοκαρδιακή ισχαιμία: από τους μηχανισμούς στις θεραπευτικές δυνατότητες» από τους Cokkinos / Pantos / Heusch / Taegtmeyer (Eds), Springer, 2006. Τα τελευταία 20 χρόνια, η έρευνά του επικεντρώνεται στον ρόλο της θυρεοειδικής ορμόνης στο αναγέννηση των ιστών (μυοκάρδιο, νευρικός ιστός, πάγκρεας, σήψη, καρκίνος) και ειδικά σε ενδογενείς μηχανισμούς επιδιόρθωσης / αναγέννησης μετά από τραυματισμό του μυοκαρδίου. Αυτή η έρευνα έχει καταλήξει σε μια κλινική δοκιμή Φάσης II (Thy-Repair) που διερεύνησε τις επιδράσεις του Τ3 σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. (EudraCT: 2016-000631-40). Έχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό κλινικών δοκιμών και την επανατοποθέτηση γνωστών φαρμάκων σε νέες ενδείξεις. Ήταν ένας από τους κλινικούς εμπειρογνώμονες στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «Αποτελεσματική στρατολόγηση ασθενών για καινοτόμες κλινικές δοκιμές υπαρχόντων φαρμάκων σε άλλες ενδείξεις» (PONTE).
Ο Δρ. Πάντος έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 130 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, το έργο του έχει λάβει περισσότερες από 4400 παραπομπές (Google Scholar, h-index 41). Έχει επίσης υπηρετήσει ως συντάκτης σε 4 ειδικά τεύχη διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει αρκετές ερευνητικές συνεργασίες με τη φαρμακευτική βιομηχανία (Gilead, Menarini, Sanofi-Aventis, Servier, Uni-Pharma Laboratories S.A.).

Ιορδάνης Μουρούζης

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο I. Μουρούζης έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001) και το διδακτορικό τίτλο σπουδών με θέμα «Θυρεοειδή ορμόνη και καρδιοπροστασία» (2006, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Βιογραφικό

Ο I. Μουρούζης έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001) και το διδακτορικό τίτλο σπουδών με θέμα «Θυρεοειδή ορμόνη και καρδιοπροστασία» (2006, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι ειδικευμένος καρδιολόγος (τίτλος ειδικότητας 2012) και είναι επί του παρόντος Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ο επιστημονικός συντονιστής της ομάδας GCardPha. Έχει σημαντική εμπειρία σε πειραματικά μοντέλα όπως μοντέλο απομονωθείσας καρδιάς επίμυος, in vivo μοντέλο ισχαιμίας-επαναιμάτωσης, υπερηχοκαρδιογράφημα σε μύες και επίμυες, βιοχημικές και μοριακές τεχνικές. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο ρόλο της θυρεοειδικής ορμόνης στην επισκευή/αναγέννηση ιστών (μυοκάρδιο, νευρικός ιστός, πάγκρεας, σήψη) και ειδικά σε ενδογενείς μηχανισμούς επιδιόρθωσης/αναγέννησης μετά από τραυματισμό του μυοκαρδίου. Αυτή η έρευνα κατέληξε σε κλινική δοκιμή Φάσης II (Thy-Repair) που μελέτησε τις επιδράσεις της Τ3 σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (EudraCT: 2016-000631-40) και δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Thyroid το 2022. Συμμετέχει επίσης σε αρκετές πειραματικές έρευνες σχετικά με το ρόλο παλαιών και νέων φαρμακολογικών παρεμβάσεων στον τραυματισμό και την επιδιόρθωση ιστών (ρανολαζίνη, αμιωδαρόνη, δρονεδαρόνη, τριμεταζιδίνη, δοβουταμίνη, κλενβουτερόλη, φαινυλεφρίνη, σιλδεναφίλη, μορφίνη). Είναι εφευρέτης 2 διεθνών και 3 ελληνικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για νέα φάρμακα.
Ήταν ένας από τους κλινικούς εμπειρογνώμονες στο χρηματοδοτούμενο από την EE έργο «Αποτελεσματική στρατολόγηση ασθενών για καινοτόμες κλινικές δοκιμές υπαρχόντων φαρμάκων σε άλλες ενδείξεις» (PONTE) και έχει σημαντική εμπειρία στη μεταφραστική έρευνα και τη στατιστική ανάλυση. Είναι ο επιστημονικός συντονιστής για το Παν. Αθηνών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Αναζωογόνηση της διαβητικής καρδιάς και των νεφρών με χρήση ειδικών για το στρες νανο-φορέων θυρεοειδικής ορμόνης» (EURONANOMED2019-049 / REASON, 2020-2023)
Ο Ι. Μουρούζης έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 115 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το έργο του έχει λάβει περισσότερες από 3900 αναφορές σύμφωνα με το Google Scholar (h-index 39). Έχει δημοσιεύσει 3 κεφάλαια σε διεθνή επιστημονικά βιβλία. Είναι ένας από τους δύο εκπροσώπους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Συμβούλιο HEALTH HUB του προγράμματος CIVIS, ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε από τη συμμαχία εννέα κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη.

Αθανασιος Τρίκας

Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, ΕΛΠΙΣ

Ο Δρ. Α. Τρίκας έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1984) και διδακτορικό στην Καρδιολογία (1991, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική και επεμβατική καρδιολογία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βιογραφικό

Ο Δρ. Α. Τρίκας έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1984) και διδακτορικό στην Καρδιολογία (1991, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική και επεμβατική καρδιολογία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει λάβει βραβείο έρευνας για την καρδιακή ανεπάρκεια στο Τμήμα Καρδιολογίας, Νοσοκομείο Hammersmith, RPMS, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα είναι Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 75 άρθρα σε διεθνή περιοδικά σε σχέση με κλινικές μελέτες σε θέματα όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η φυσιολογία του αριστερού κόλπου, οι καρδιομυοπάθειες και η άσκηση. Το έργο του έχει λάβει περισσότερες από 2000 αναφορές σύμφωνα με τη βάση δεδομένων scopus (h-index 20). Είναι μέλος της ομάδας GNPAC που ερευνά τις πιθανές νέες θεραπευτικές εφαρμογές της τριιωδοθυρονίνης στην καρδιαγγειακή νόσο. Ήταν ο κύριος ερευνητής για τη στρατολόγηση και παρακολούθηση ασθενών στη κλινική δοκιμή φάσης ΙΙα Thy-Repair που σχεδιάστηκε για να ελέγξει τις δράσεις του Τ3 σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (EudraCT: 2016-000631-40) και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής σε περισσότερες από 20 κλινικές δοκιμές.

Πολυξένη Μαντζουράτου

Καρδιολόγος, Msc, PhD

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑ Λαϊκού και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2019.

Βιογραφικό

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑ Λαϊκού και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2019. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νεότερες προσεγγίσεις στην παθοφυσιολογία της καρδιακής αναδιαμόρφωσης μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου: πειραματική μελέτη», η οποία εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής (2014). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Εργαστήριο Βιομαθηματικών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική» (2016). Από το 2019 έως το 2021 ήταν υπότροφο μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Αναγέννησης Ιστών του τμήματος Μοριακής Ιατρικής του Istituto Di Ricerche Farmacologiche Mario Negri (Bergamo, Ιταλία). Από το 2021 εως σήμερα αποτελεί μεταδιδακτορική ερευνήτρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας με ειδικότητα στην αναγέννηση των ιστών, την μικροσκοπία φθορισμού και την κυτταρική σηματοδότηση.

Αθανασία – Παρασκευή Κατσαούνη

Πτυχιούχος Χημείας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισήχθη στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου αποφοίτησε το 2017 αφού εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με τίτλο “Σύνθεση πεπτιδικών αναλόγων και διερεύνηση της δράσης τους για αναστολή της MRP4 ως μια νέα γενιά αντιθρομβωτικών φαρμάκων”.

Βιογραφικό

Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισήχθη στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου αποφοίτησε το 2017 αφού εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με τίτλο “Σύνθεση πεπτιδικών αναλόγων και διερεύνηση της δράσης τους για αναστολή της MRP4 ως μια νέα γενιά αντιθρομβωτικών φαρμάκων”. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον τομέα της Συνθετικής Χημείας – Βιοχημείας, Βιοδραστικές ενώσεις και εκπόνησε Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία με τίτλο: “Σχεδιασμός, σύνθεση και διερεύνηση της ανασταλτικής δράσης στη συσσώρευση των ανθρώπινων αιμοπεταλίων, αναλόγων της ενδοκυττάριας περιοχής Walker B της πρωτεΐνης πολυφαρμακευτικής αντίστασης MRP4”. Από το 2019 έχει ενταχθεί στην ερευνητική ομάδα GCardPha του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με θέμα “Μελέτη της δράσης νέων ειδικών θυροειδικών αναλόγων και ειδικών για το στρες νανοφορέων τριϊωδοθυρονίνης σε σειρές καρδιακών κυττάρων και μυοβλαστών”. Έχει εκπαιδευθεί και διαθέτει εμπειρία σε πολλαπλές μοριακές τεχνικές όπως Elisa, Luminex, in vitro κυτταρικές καλλιέργειες (μυοβλάστες, ινοβλάστες και καρκινικά κύτταρα), western blot, ανοσοϊστοχημεία και ανοσοφθορισμός. Συμμετέχει ως ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EURONANOMED2019-049, Acronym: REASON, με τίτλο: Regenerating the diabetic heart and kidney by using stress-specific thyroid hormone nanocarriers) που έχει ως στόχο τη δημιουργία ειδικών νανοφορέων Τ3 για τα κύτταρα σε κατάσταση στρές.

Ελευθερία Μαλαξιανάκη

Καρδιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Μετά την αποφοίτηση της το 2006 από το «Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης» σπούδασε στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» από όπου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με τίτλο «Άριστα» το 2012.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Μετά την αποφοίτηση της το 2006 από το «Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης» σπούδασε στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» από όπου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με τίτλο «Άριστα» το 2012. Ακολούθησε η εκπαίδευση της αρχικά στο κομμάτι της Παθολογίας στο Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» (2013-2015) και έπειτα η λήψη της ειδικότητας της Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» (2016-2020). Από το 2018 ξεκίνησε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής με τίτλο «Μελέτη των αποτελεσμάτων και μηχανισμών δράσης της οξείας χορήγησης τριιωδοθυρονίνης (Τ3) σε in vivo μοντέλο ισχαιμίας/επαναιμάτωσης σε επίμυες». Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Κωνσταντίνος Γρηγορίου

Καρδιολόγος, Msc, Υποψήφιος Διδάκτωρ

Γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α το 1987. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του με άριστα στο 2ο Γενικό Λύκειο Άργους, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2006-2012), όπου αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α το 1987. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του με άριστα στο 2ο Γενικό Λύκειο Άργους, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2006-2012), όπου αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς» (7,79/10). Ακολούθησε η εκπαίδευση του στο κομμάτι της Παθολογίας στη «Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου-Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας» (2013-2015) και εν συνεχεία ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» (2015-2019). Κατόπιν εξετάσεων (12/2019), απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας στις 02/2020. Από το 2017 ξεκίνησε η συνεργασία του με το εργαστήριο της Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής με τίτλο «Ο ρόλος των αλλαγών της τριϊωδοθυρονίνης στην επιδιόρθωση της δυσλειτουργίας και της αναδιαμόρφωσης της αριστερής κοιλίας σε ασθενείς με STEMI» με επιβλέποντα τον Καθηγητή Ι. Μουρούζη, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως ερευνητής σε σημαντικές μελέτες του εργαστηρίου. Το 2018 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με άριστα (9,65/10). Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Από τις 04/2021 εργάζεται ως επικουρικός επιμελητής Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς».

Δημήτριος Γιαννούλης

Αναισθησιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ

Γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1991. Μετά την ολοκλήρωση με άριστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου αποφοίτησε με βαθμό Λίαν Καλώς.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1991. Μετά την ολοκλήρωση με άριστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου αποφοίτησε με βαθμό Λίαν Καλώς. Έπειτα ειδικεύθηκε στην Αναισθησιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Κατά την διάρκεια της ειδίκευσης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχική αναισθησία και στον τομέα της καρδιοαναισθησιολογίας. Συμμετείχε στη συγγραφή αρκετών δημοσιεύσεων και εργασιών με παρουσία σε πανελλήνια και ευρωπαϊκά συνέδρια. Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος για την καρδιακή φυσιολογία ξεκίνησε η συνεργασία με το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα των Καθηγητών Κ.Πάντου και Ι.Μουρούζη. Από τις 25/11/2019 είναι υποψήφιος διδάκτορας με θέμα διδακτορικής διατριβής « Η δράση νέων θυρεοειδικών αναλόγων στη βλάβη ισχαιμίας - επαναιμάτωσης του μυοκαρδίου» . Αντικείμενο της παρούσης διατριβής είναι η μελέτη της δράσης των νέων πρωτότυπων αυτών θυρεοειδικών αναλόγων στη βλάβη ισχαιμίας- επαναιμάτωσης του μυοκαρδίου σε μοντέλο απομονωθείσας καρδιάς επίμυος (Langendorff) καθώς και η μελέτη των μηχανισμών δράσης.

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος

Αναισθησιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ

Το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και έλαβε το Δίπλωμά του το 2008. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009 από όπου έλαβε το Πτυχίο του το 2015.

Βιογραφικό

Το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και έλαβε το Δίπλωμά του το 2008. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009 από όπου έλαβε το Πτυχίο του το 2015. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την υποχρεωτική θητεία του ως Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Κ.Υ. – Α.Ν.Μ. Πύλου και αποσπάστηκε για 6 μήνες στην Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Από το 2017 υπηρετεί ως ειδικευόμενος Αναισθησιολόγος στην Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” και παράλληλα, από το 2018 εκπονεί την Διδακτορική Διατριβή του με θέμα: “Νεότερες μέθοδοι καρδιοπροστασίας για μακροχρόνια εξωσωματική διατήρηση καρδιάς – Συσχέτιση με τη μεταμόσχευση” σε μοντέλο απομονωθείσας καρδιάς επίμυος (Langendorff) στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α..

Θωμαΐς Λάμπρου

Ειδικευόμενη Καρδιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Είμαι Απόφοιτη Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο εν λόγω πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα της «Επεμβατικής καρδιολογίας» .

Βιογραφικό

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο εν λόγω πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα της «Επεμβατικής καρδιολογίας» .
Εργάζεται ως ειδικευόμενη ιατρός στη Β ΄καρδιολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Από το Φεβρουάριο του 2020 ξεκίνησε η ενασχόληση της με την έρευνα στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής και εντάχθηκε στην ομάδα GCardPha. Από την αρχή κιόλας απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πειραματικό σκέλος και για τις ιδιαίτερα σημαντικές κλινικές προεκτάσεις του. Αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής αποτελεί η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΝΑΝΟΦΟΡΕΩΝ ΤΡΙΪΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΥΕΣ». Έχει εκπαιδευτεί στο χειρισμό των πειραματοζώων καθώς και στην διενέργεια πειραματικού εμφράγματος του μυοκαρδίου με απολίνωση της αριστερής στεφανιαίας αρτηρίας σε επίμυες καθώς και στην υπερηχοκαρδιογραφική τους παρακολούθηση.

Αντωνία Παντελιδάκη

Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1998. Σπούδασε στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από όπου έλαβε το πτυχίο της Νοσηλευτικής με τίτλο «Άριστα» (2020). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Κλινική Φαρμακολογία - Θεραπευτική» (2022).

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1998. Σπούδασε στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από όπου έλαβε το πτυχίο της Νοσηλευτικής με τίτλο «Άριστα» (2020). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Κλινική Φαρμακολογία - Θεραπευτική» (2022). Κατά την διάρκεια της παρακολούθησης του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της βασικής έρευνας και τον Σεπτέμβριο του 2021 εντάχθηκε στην Ερευνητική Ομάδα GCardPha με σκοπό να διευρύνει το γνωστικό της πεδίο και να συμμετέχει ενεργά στην έρευνα. H Αντωνία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια, ενώ από το 2022 είναι υποψήφια Διδάκτωρ με θέμα διδακτορικής διατριβής «Δοσοεξαρτώμενη μελέτη των περιθωρίων αποτελεσματικότητας και ασφάλειας της χορήγησης Τριιωδοθυρονίνης (Τ3) σε πειραματικό μοντέλο σήψης σε μύες.».

e-genius.gr ...intelligent web software